top of page

'Ik kwam erachter dat ik me pas echt gelukkig voel als ik anderen blij kan maken' 

Hi, ik ben Merel. Vrolijk, enthousiast, praktisch, direct, communicatief sterk, doel- en resultaatgericht en een doorzetter met durf. 

 

Al op jonge leeftijd voelde ik dat er zoveel meer voor mij mogelijk is. Ik ben geboren in het kleine en vertrouwde Middelburg waar ik heerlijk opgroeide dicht bij de zee en veel in het water. Toen ik mijn studie koos, kon ik gaan voor HBO Communicatie veilig in de buurt in Vlissingen of voor het avontuur in Rotterdam. Inmiddels woon ik al meer dan de helft van mijn leven in Rotterdam en ik zie mezelf niet snel vertrekken.

 

Vanuit mijn hoge energie krijg ik anderen mee en ben ik daarom een niet te stoppen stuiterbal. Oké niet altijd natuurlijk, maar die energie kan ik wel heel gemakkelijk aanzetten en overdragen op anderen zodat ze blij worden. Vanuit blijdschap wordt alles lichter waardoor je nieuwe kansen gaat zien en daardoor je bedrijf kunt laten groeien.

POSE-Fotostudio-Merel_Fotoshoot_DSC06731.jpg
POSE-Fotostudio-Merel_Fotoshoot_DSC06400.jpg

Zo deed ik dat ook meer dan 10 jaar in loondienst. Ik werkte in verschillende organisaties in diverse rollen; als adviseur, projectmanager, account manager en leidinggevende.

 

Ik draaide mijn hand niet om voor 6 projecten tegelijk, stuurde hierbij verschillende teams aan en zat als adviseur aan tafel bij schoolbesturen, gemeenten tot aan het Ministerie. Het maakte eigenlijk niet uit in welke rol je mij zet want ik beheers als geen ander dé nummer 1 skill die ervoor zorgt dat iets een succes wordt; communicatie. 

 

De tactiek die ik keer op keer toepaste was simpel; zorg voor focus en structuur. Als je weet wat iemand drijft, wat iemands angsten en verlangens zijn en je weet hoe je met jouw product of dienst precies aansluit op de behoeftes van je doelgroep of klant, dan heb je zo’n sterke basis dat het sowieso een succes wordt. 

'Toen kwam het besef, het moet anders!'

Home: Diensten

Aan de buitenkant leek het of ik alles goed voor elkaar had. Ik had successen in loondienst, kreeg goed betaald en reisde met mijn man de hele wereld rond. 


Bij mijn vele successen stond ik alleen amper stil en ik racete van het behalen van doel naar het behalen van het volgende doel. Wat ik ook deed, het voelde niet goed genoeg. 

 

Toen ik na de geboorte van mijn tweede dochter overspannen thuis kwam te zitten snapte ik er niets van. Hoe dan? Alles leek toch zo goed te gaan? Ik probeerde ik dit op te lossen door nog meer in mijn hoofd te gaan zitten. Ik leerde alles over hoe een burn-out werkt en volgde de opleiding ‘stress- en burn-out coach’. De extra kennis ging me niet helpen om mijn burn out op te lossen. Wél kreeg ik steeds meer inzicht in het menselijke brein.

En hoewel deze periode zwaar was heb ik hierdoor een enorme verdiepingsslag kunnen maken in mijn kennis over wat mensen drijft. Hoe en waardoor worden mensen geraakt? Wat motiveert mensen om in actie te komen en waarnaar zoeken we in het leven? Liefde, blijdschap, geluk en voldoening.

Allemaal kennis die ik nu inzet, naast mijn ervaringen in het bedrijfsleven, om ondernemers te helpen bij het opzetten van een stevig fundament voor je bedrijf.

POSE-Fotostudio-Merel_Fotoshoot_DSC06778.jpg

Droom

+

Durf

=

Drijfkracht

Sinds 2021 help ik anderen bij het waarmaken van hun dromen vanuit mijn eigen bedrijf. Zelf mijn tijd kunnen bepalen, precies het werk doen waar ik echt blij van word en ambitieuze ondernemers helpen bij het laten groeien van hun bedrijf.

Dat is mijn ondernemersdroom! En dat allemaal binnen mijn eigen grenzen, want ik vind werk en moederschap combineren heel belangrijk. En ja, de periode van overspannenheid was zwaar maar door wat ik hierin allemaal heb geleerd weet ik nu nóg beter wat mensen drijft.

 

Als business coach creëer ik niet zelf, maar ben ik de facilitator van potentiële topbedrijven zodat jouw bedrijf sneller gaat groeien! Zo draag ik bij aan het creëren van blije mensen en daardoor een mooiere wereld. 

 

Ik word er super blij van als ik zie dat het ‘ideale-klant-kwartje’ bij ondernemers valt. Dat ze stoppen met denken vanuit zichzelf en beginnen met het echt denken vanuit hun klanten. Hierdoor durven ze vervolgens zichtbaar te zijn op een manier die volledig bij henzelf past, waardoor een enorme positieve energie ontstaat. Vanhier uit lukt het ineens wél om waardevolle relaties aan te gaan met potentiële klanten en hun diensten vervolgens aan ze verkopen.

Weetjes over Merel

 • Moeder van Milou (5) & Coco (3) en de vrouw van Marco (36)
   

 • Geboren en getogen in Middelburg maar hart verloren aan Rotterdam
   

 • Met een passie voor reizen, het ontdekken van andere culturen en het genieten van de verschillende natuur op de wereld. Marco & ik bezochten samen al vele landen en hebben de droom om samen met onze meiden
  er nog veel meer te ontdekken.

   

 • In 2018/2019 deden we mee met het aller eerste seizoen van Kopen zonder Kijken. Dat was mega zenuwslopend, maar daardoor wonen we nu wel in ons droomhuis! 
   

 • Onze woonkamer staat vol met planten, zo halen we de natuur ook in huis.
   

 • Ik werk gestructureerd, overzichtelijk, ben dol op lijstjes afvinken en het toewerken naar doelen.
  Dit alles om ervoor te zorgen dat het geen grote chaos wordt ;)

   

 • Guilty pleasure: Backstreet boys, Disneyfilms en foute meiden series kijken op Netflix.

 

Ik hou ervan om nieuwe dingen te proberen en mezelf uit te dagen om te blijven groeien. Als ik iets spannend vind, dan doe ik het alsnog. Droom + Durf = Drijfkracht!

Wil je dagelijks geïnspireerd worden over communicatie, het raken van je ideale klant en het houden van de juiste focus? Volg mij dan ook op instagram: @merellankhorst.nl 

bottom of page